Asukkaille

Ohjeita uudelle asukkaalle
Alueen yleiset järjestyssäännöt 
Kanniston alueen kartta
Taloyhtiöiden esittely

Tälle sivulle kerätään vastauksia alueen asukkaiden päivittäiseen asumiseen liittyviin kysymyksiin.Kysymyksiä tälle sivulle voit lähettää palautelomakkeella.


Internet-liittymän hankkiminen

Tavallista modeemiliittymää varten tarvitaan lankapuhelinliittymä ja jokin ilmainen tai maksullinen Internet-palveluntarjoaja, jonka numeroon yhteys otetaan.

Laajakaistan (ADSL) voit tilata haluamaltasi Internet-palveluntarjoajalta, jonka verkko toimii alueella. Asentaja hoitaa tällöin tarvittavat luvat isännöitsijätoimistosta muutosten tekemiseksi talojakamoon. Huomaa myös, että taloyhtiölläsi voi olla yhteinen kiinteistöliittymä, johon liittyminen tulee usein omaa yhteyttä edullisemmaksi. Tästä voit kysyä taloyhtiösi hallitukselta.

Laajakaistaliittymän voi hankkia, vaikkei tavallista lankapuhelinliittymää olisikaan. Muista myös huolehtia tietoturvasta hankkimalla palomuurilaite tai -ohjelma.


Jätehuolto

Taloyhtiöiden jätekatoksissa on tavallisesti keräysastiat sekajätteelle, keräyspaperille, biojätteelle, keräyskartongille, pienmetallille ja lasille. Muut kierrätettävät jätteet voi viedä yleisiin keräyspisteisiin:

Kantokatu 11: keräyspaperi, keräyslasi, pienmetalli ja paristot
Mäyräkorventie 5: keräyspaperi, keräyslasi, pienmetalli ja paristot

Ongelma- ja suurjätteiden kierrätyksestä (esim. jääkaapit, hellat, televisiot ja tietokoneiden näytöt) jokaisen on huolehdittava itse. Niitä ei saa viedä taloyhtiön jätekatokseen. Kysy tarvittaessa kuljetusapua isännöitsijätoimistosta.

Savion jätehuoltoalueella toimiva Keravan kaupungin ja Lassila & Tikanoja Oyj:n yhteinen pienkierrätysasema vastaanottaa maksua vastaan keravalaisten pientuojien hyödyntämiskelpoisia jätejakeita.

Lisätietoja: http://www.kerava.fi/palvelut/asuinymp%C3%A4rist%C3%B6-ja-rakentaminen/j%C3%A4tehuolto

 


Liikenneyhteydet

Linja-autopysäkit Kannistonkadulla, joilta yhteydet Keravalle ja Helsingin suuntaan

Vuoden 2007 alussa pääkaupunkiseudun seutuliikennealue laajeni Keravalle. Nyt yhdellä lipulla voi matkustaa koko pääkaupunkiseudulla (Kerava, Vantaa, Helsinki, Espoo ja Kirkkonummi) kaikissa joukkoliikennevälineissä. Kätevintä matkustaminen on matkakortilla, jonka voi hankkia Keravan kirjastosta tai YTV:n palvelupisteistä. Lisätietoja: http://www.ytv.fi/liikenne YTV Reittiopas – löydä reittisi pääkaupunkiseudulla http://www.kerava.fi/infopiste_joukkoliikenne.asp

Lähijunat Helsingin ja Riihimäen suuntaan Keravan ja Savion asemilta http://www.vr.fi


Liputus

Huoltomiehet hoitavat taloyhtiöiden liputuksen yleisinä liputuspäivinä. Lisäksi voi liputtaa omana juhlapäivänään. Tällöin palvelun voi tilata isännöitsijätoimistosta, ja siitä veloitetaan työehtosopimuksen mukaisesti. Vaihtoehtoisesti oman taloyhtiön lipun voi hakea huoltohallista ja hoitaa liputuksen itse. Huomioi Suomen lipun kunnioittamista koskevat määräykset. Suruliputus tilataan isännöitsijätoimistosta eikä siitä veloiteta erikseen.


Posti ja mainokset

Kanniston alueen postinumero on 04260 (nykyään myös Sienikatu).

  • Postin jakelu tapahtuu Savion R-kioskin asiamiespostista, josta haetaan myös saapuneet paketit. Osoite: Koivikontie 2
  • Postin kirjelaatikko sijaitsee huoltohallin vieressä, ja se tyhjennetään arkisin klo 15.00. Tietoja Postin palveluista ja hinnoista: http://www.posti.fi
  • Mainos- ja ilmaisjakelulehdistä voi kieltäytyä “Ei mainoksia”-kyltillä; huoltoyhtiön tiedotteet jaetaan myös näihin talouksiin.